Alle samlingerKom i gang
✍️ Skriv anbud med Cobrief

Lær hvordan du effektivt utarbeider et tilbud med Cobrief.

Oppdatert over en uke siden

Når du bestemmer deg for å skrive et tilbud oppretter du dette fra vurderingssiden.

Da lager Cobrief et tilbudsrom til deg, der vi samler informasjonen om anbudet og arbeidslisten med hva som skal gjøres.

Tilbudsrommet er der du bygger tilbudet ditt. Det er ofte en kombinasjon av filer du laster opp, filer du henter fra biblioteket og dokumenter du skriver direkte i Cobrief.

Briefen med informasjonen om anbudet finner du øverst i tilbudsrommet (1). Videre oppretter du et dokument øverst til venstre (2), og trykk på menyen til høyre for «Nytt dokument» for å laste opp en fil. Konkurransegrunnlaget finner du alltid i menyen til venstre (3), og nå ser du også et punkt for «Tilbud», der alle dokumenter i tilbudet vises. Oppgavene (4) som er ferdig hentet ut finner du i høyre panel (4).

Last opp filer

Alle filer i tilbudet kan lastes opp ved å trykke på «Last opp fil», dette kan f.eks være en CV, tilbudsbrev eller utfylt prisskjema.

Du kan også laste opp filer til tilbudsrommet ved å trekke inn et dokument på siden.

Legg ved formalia

Ofte krever anbudene at du leverer formelle dokumenter som firmaattest, attest for skatt og mva., kredittvurdering og lignende. Alle dokumenter som kan brukes på tvers av anbud anbefaler vi å lagre som formalia i Cobrief, slik at du alltid har de tilgjengelig i nye anbud. Trykk på «Legg til dokumentkrav» i menyen for å hente inn et krav.

Velg dokumenttype, eller opprett en ny om den ikke allerede ligger i listen ved å velge «Annet». Har du lastet opp filen tidligere får du muligheten til å legge det rett til i anbudet, ellers kan du laste opp herfra. Trykk på menyen til høyre for filen om du vil laste opp en nyere versjon, disse dokumentene må ofte fornyes hver 6. måned.

Formelle dokumenter som skal leveres finner du også som oppgaver under «Formalia». Åpne oppgaven og trykk «Godkjenn forslag» for å bruke den foreslåtte filen fra biblioteket, eller trykk på menyen for å laste opp et annet.

Husk at du alltid kan trykke på sitat-ikonet for å se hvor Cobrief AI har funnet kravet og kvalitetssikre oppgaven.

Skriv tekstlige besvarelser med AI

For å svare på tekstlige problemstillinger i anbudet kan du trykke på «Nytt dokument» for å lage et dokument i Cobrief sitt skriveverktøy.

Øverst i dokumentet skriver du inn tittelen på dokumentet (1), der du enten kan dele inn de tekstlige besvarelsene i flere dokumenter, eller lage et hoveddokument for alle besvarelser. Under tittelen er skriveverktøyet (2), der du kan skrive innhold på lik linje som Word og Google Docs - med formattering, titler o.l.

Dokumenthistorikken finner du oppe til høyre (3), der Cobrief lagrer versjoner av dokumentet kontinuerlig, slik at du alltid kan gjenopprette tidligere arbeid.

AI-funksjoner i besvarelsen

Under «Oppgaver» → «Besvar» finner du innhold som må besvares fra konkurransegrunnlaget. Lag et utkast til besvarelse ved å trykke «Lag besvarelse», tilpass utkastet om ønskelig og trykk «Legg til i dokument» for å lagre innholdet.

Tidligere innhold fra biblioteket ditt vil brukes når besvarelsen genereres, og du vil se referanser til dokumentene teksten er hentet fra via sitat-ikonene. Trykk på ikonet for å se dokumentet fra biblioteket.

Du kan også lage utkast til besvarelser ved å trykke «mellomrom» på en ny linje i skriveverktøyet. Skriv en forespørsel i fritekst, eller velg «Besvar en problemstilling» for å besvare noe konkret fra konkurransegrunnlaget.

Marker teksten for å tilpasse innholdet. Du kan endre formattering selv, eller trykke på «Cobrief AI» for å velge hvordan teksten skal tilpasses. Bruk en av Cobrief sine forhåndsvalg, eller skriv med fritekst hvordan innholdet skal endres.

Skriv innhold fra konkurransegrunnlaget

Når du laster opp konkurransegrunnlaget i Cobrief gjøres det lesbart direkte fra Cobrief. Trykk på dokumentet i venstre panel og få innholdsfortegnelse og markering av teksten uavhengig om filen er PDF, Word eller Excel. Cobrief lager også en innholdsfortegnelse, og gir den flere handlinger basert på innholdet i dokumentet.

Marker teksten for å fremheve viktige seksjoner, få forklart anbudsspesifikke ord eller lag en besvarelse rett fra dokumentet.

Cobrief har allerede scannet gjennom dokumentene og generert oppgaveforslag basert på innholdet i dokumentene. Bruk de ferdige markeringene for å generere besvarelser direkte i dokumentet, legg til formalia i anbudet eller last ned dokumenter for utfylling.

Når oppgavene er ferdig markeres de som grønne, slik at du før levering kan sikre at alle punkter er ferdig besvart.

Last ned tilbudspakken

Når du har samlet all formalia, lastet opp dokumentene for utfylling og besvart punktene som skal besvares kan du laste ned hele tilbudet som en zip-fil. Trykk på menyen oppe til høyre og velg «Last ned tilbud» (1). Når besvarelsen er levert kan du markere tilbudet som levert (2).

Ferdigstill og kvalitetssikre innholdet

Alle dokumentene du har skrevet i Cobrief lastes ned som Word-filer (docx). Legg på logo og andre selskapsspesifikke maler i dokumentet, og les gjennom alle dokumentene før levering.

Du finner leveringslinken under «Om anbudet» i tilbudsrommet. Alle konkurranseplattformer krever en gratisbruker for å levere det endelige tilbudet, men dette kan du enkelt opprette før du leverer.