Alle samlingerKom i gang
📖 Vurder anbud med Cobrief

Lær hvordan du får skannet gjennom anbudet av Cobrief AI – slik at du kan ta en vurdering på minutter.

Even Dalen avatar
Skrevet av Even Dalen
Oppdatert over en uke siden

Når du har funnet et anbud som ser interessant ut må du gjøre et dypdykk i dokumentene for å se om dere skal skrive et tilbud. I Cobrief gjør du dette fra vurderingssiden til anbudet.

Det viktigste om konkurransen

1. Først ser du en oppsummering av konkurransen fra Cobrief, basert på utlysningen.

2. Du kan lese innkjøperens anbudsbeskrivelse ved å klikke på «Oppdragsbeskrivelse».

3. Tildelingskriterier og kvalifikasjonskrav er oppgitt hvis de er inkludert i utlysningen. Hvis ikke, last opp konkurransegrunnlaget for å hente denne informasjonen.

4. Tidligere kontraktsvinnere viser hvem som vant forrige kontrakt i lignende konkurranser. Klikk på vinnerens navn for å se alle konkurranser selskapet har vunnet.

5. Cobrief viser konkurransens tidslinje på høyre side, med fokus på neste frist.

Last opp konkurransegrunnlaget

Innkjøperen er påkrevd å legge ved konkurransegrunnlaget til utlysningen. Dette finner du ved å trykke på «Hent konkurransegrunnlaget».

Det varierer hvilken konkurranseplattform som brukes av de ulike innkjøperne. I dette tilfellet er det EU Supply, og du henter dokumentene direkte via lenken (1).

Når dokumentene er lastet opp kan du trykke på (2) «Last opp», eller trekke dokumentene inn på skjermen.

Cobrief scanner konkurransegrunnlaget

Når grunnlaget er lastet opp vil Cobrief automatisk starte tolkningen av dokumentene. Først genereres det en utvidet brief. Deretter fylles det ut informasjon om tildelingskriteriene, kvalifikasjonskrav, tilbudets utforming og kontraktsvilkår. Frister som ikke var med i utlysningen vil også dukke opp i tidslinjen til høyre.

Merk at dersom du allerede har konkurransegrunnlaget kan du trekke inn filene direkte på vurderingssiden, så vil de lastes opp i Cobrief og tolkningen vil starte umiddelbart.

Les gjennom dokumentene

I venstre meny kan du se alle dokumentene som er lastet opp. Trykk på et dokument for å lese det i Cobrief sin forhåndsvisning.

I dokumentet kan du lese innholdet og markere viktige deler. Cobrief har mange ferdig funksjoner du kan bruke på innholdet, f.eks å forklare ukjente ord, eller å hente ut informasjon fra dokumentene.

Oppgaver

Du vil også finne ferdige markeringer med oppgaver som Cobrief AI har trukket ut av dokumentene. Dette kan være formalia du skal levere, problemstillinger du skal besvare eller dokumenter du skal fylle ut.

Fra vurderingssiden til anbudet vil du finne alle oppgavene samlet i høyre panel. Trykk på «Formalia», «Utfylling» eller «Besvar» for å se de respektive oppgavene.

Trykk på oppgaven for å se en forklaring på oppgaven, og bruk sitat-ikonet for å se hvor oppgaven er hentet fra i konkurransegrunnlaget.

Lag et tilbud

Ønsker du å svare på anbudet er neste steg å opprette et tilbud i Cobrief. Dette gjør du ved å trykke på «Opprett tilbud» øverst i høyre panel. Nå vil anbudet legge seg i Utarbeidelses-fasen på forsiden.