GĂ„ til hovedinnhold
Alle samlingerLĂŠr mer om
🔐 Tilgang til konkurransegrunnlag

Alle har gratis tilgang til konkurransegrunnlagene – her viser vi hvordan.

Audun Wigum Arbo avatar
Skrevet av Audun Wigum Arbo
Oppdatert i gÄr

Tilgang til konkurransegrunnlag

I Norge er det lovpÄlagt Ä gi ubegrenset tilgang til konkurransegrunnlag, og det er verken lov Ä kreve betaling eller registrering i konkurransesystemet (ogsÄ kalt KGV) for Ä laste ned dokumenter. Det er alltid gratis Ä levere anbud, men KGV-ene kan kreve at man registrerer en gratis bruker fÞr man kan levere.

Her gÄr vi gjennom hvordan man kan laste ned konkurransegrunnlag fra de ulike systemene.

Mercell

Om du registrerer en gratisbruker i Mercell, kan du trykke «Last ned konkurransegrunnlaget i Mercell» for Ä fÄ hele grunnlaget som en samlet zip-fil.

For nedlastning uten gratisbruker i Mercell, fĂžlg stegene under:

1. Velg «Offentlig nedlastingslink (uten innlogging)».

2. GÄ til bunnen av siden, og trykk pÄ en av filene du skal laste ned.

3. Siden vil nÄ lastes pÄ nytt, og det vil dukke opp en «Kun nedlasting»-knapp nederst pÄ siden; trykk pÄ denne.

4. Siden vil lastes pÄ nytt igjen, og du kan nÄ trykke pÄ hver enkelt fil for Ä laste de ned. Merk: det er viktig at du laster ned alt fra bÄde «Filer» og «Systemgenererte filer».

TendSign

1. Trykk pÄ «Grunnlag».

2. NB: Det hender at du blir sendt til en innloggingsside, da mÄ du velge «Klikk her for Ä se kunngjÞringen anonymt».

3. Last ned (1.) alle dokumentene under «Strukturerte dokumenter» en og (2.) resten av vedlagte dokumenter. Viktig: «Samtlige vedlagte dokumenter» inneholder ikke dokumentene fra «Strukturerte dokumenter», sÄ alt mÄ lastes ned.

EU-Supply

EU-Supply-siden har flere varianter – om du kommer rett inn i dokumentlisten, gĂ„ til steg 3.

1. Hvis det ser ut som bildet under, mÄ du fÞrst trykke «Konkurranse detaljer»

2. PÄ neste side skal du pÄ bunnen av siden se etter en «Dokumenter»-lenke under «Tilleggsinformasjon». Trykk pÄ denne.

3. Du vil nÄ komme inn pÄ dokumentoversikten, der du kan trykke pÄ hver enkelt fil for Ä laste de ned.

Artifik

Artifik gjÞr det enkelt Ä laste ned filene. Bare velg «Anskaffelsesdokumenter» fra sidemenyen, og a) last ned alt samlet (zip), eller b) last ned en og en fil.

Svarte dette pÄ spÞrsmÄlet?