Alle samlingerLær mer om
📊 Fyll ut prisskjema med AI

Lær hvordan du laster opp produktark og fyller ut prisskjema automatisk i Cobrief.

Even Dalen avatar
Skrevet av Even Dalen
Oppdatert i går

I anbud med store prisskjema for varer som skal leveres vil det gå med mye tid på vareplukk. I Cobrief kan du laste opp produktregistreret til selskapet, og la Cobrief AI gjøre vareplukken for deg.

Start med å laste opp produktregistreret, og en eventuell oversikt over miljømerker for produktene. Dette gjør det fra «Innstillinger» → «Produktark» → «Last opp».

Merk: Alle produktene må ha en unik ID både i produktark og sertifiseringer-dokumentet. Vi anbefaler å kalle den unike ID-en for «varenummer» eller «artikkelnummer», slik at det er enkelt for AI-en å vite hvilke produkter som skal kobles.

Velg riktig kategori for hver fil, og trykk lagre.

Merk: Cobrief vil kun bruke det nyeste sertifiseringsarket og produktregistrert du har lastet opp.

Nå vil Cobrief analysere produktregisteret, og kategorisere alle produktene slik at det kan brukes for automatisk utfylling av prisskjema. Dette kan ta opp til ett minutt per tusen produkter, og du kan se framgangen ved å se på «Antall produkter» i tabellen.

Når produktene er ferdig analysert, kan du fylle ut prisskjema fra tilbudssiden. Trykk på menyen til høyre for «Nytt dokument» og velg «Fyll ut prisskjema».

Herfra kan du velge prisskjema direkte fra grunnlaget, eller trykk «Annet» i nedtrekksmenyen og last opp et eget dokument.

Til slutt kan du skrive inn egne instruksjoner. Cobrief AI vil som standard forsøke å plukke de billigste varene som også oppfyller alle krav (inkludert miljøkrav), men du kan overskrive instruksjoner eller gi andre prioriteringer herfra. Det kan også være nyttig å informere om det er noen andre krav som må oppfylles fra anbudsbeskrivelsen.

Eksempelvis kan man skrive «Prioriter alltid den varen med flest miljømerker.» som vist i bildet under. Du kan skrive så mange krav du vil, men pass på å være konkret og utvetydig i instruksene dine.

Når du har trykket «Fyll ut og lagre i anbudet» vil Cobrief AI finne ut hva som skal fylles ut, og fylle ut med informasjon fra produktregisteret. Filen vil automatisk lastes ned når prisskjemaet er ferdig utfylt, og den vil lagres direkte i anbudet, også om du lukker dialogen mens filen fylles ut.

Du kan gjerne generere flere utkast med forskjellige instruksjoner, og analysere utkastene selv i Excel for videre bearbeiding.